Італійська делегація, всупереч забороні, приїхала до окупованого Криму

Делегація депутатів регіональних рад та представників бізнесу Італії, незважаючи на заборону свого уряду, все ж прибула до Криму.

Як повідомляє «Інтерфакс», делегація налічує 18 осіб. До її складу, зокрема, увійшли депутати з п'яти регіонів Італії (Венето, Лігурія, Ломбардія, Тоскана, Емілія-Романья), регіональні парламенти яких прийняли раніше резолюції, що закликають визнати незаконно анексований Крим частиною РФ і скасувати санкції щодо Росії.

При цьому депутат регіонального парламенту північноіталійської області Венето Стефано Вальдегамбері, якого цитує РІА «Новости», заявив, що італійський уряд «заборонив нам бути тут сьогодні».

Як повідомлялося, у липні окупований Крим відвідала група французьких політиків. Тоді ж стало відомо про плани візиту італійських парламентаріїв на незаконно анексований Росією півострів. Україна виступила з гострою критикою таких намірів, а посольство Італії в Україні заявило, що італійський уряд про такий візит не був поінформований і непохитно дотримується спільної позиції держав-членів ЄС, що підтримують суверенітет і територіальну цілісність України.