ЄС не визнав російські "вибори" в анексованому Криму

Заява

Європейський Союз не визнав легітимність виборів у Держдуму РФ, організованих Москвою на території окупованого українського Криму.

Про це йдеться у заяві Європейської служби зовнішньої діяльності, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

"Європейський Союз не визнав нелегальну анексію Криму і Севастополя Російською Федерацією, а тому не визнає проведення "виборів" на Кримському півострові», - наголошується у заяві.

У ЄС нагадали, що моніторингова місія Бюро демократичних інститутів з прав людини ОБСЄ, а також спостерігачі від країн-членів не здійснювали свою діяльність під час електорального процесу, організованого РФ на території окупованого півострова.

"Згідно з попередніми висновками спостережної місії ОБСЄ, вибори були організовані Центральною виборчої комісією прозоро, але загрози зобов’язанням у сфері демократії залишаються", - зазначили у Євросоюзі.

Як заявили в ЄС, особливо негативний вплив на виборчий процес мали обмеження фундаментальних свобод, політичних прав, підконтрольних ЗМІ, тиск на громадянське суспільство.

"Євросоюз залишається непохитним у підтримці територіальної цілісності і суверенітету України", - наголосили в ЄС.

Як повідомлялося, 18 вересня у Росії відбулися вибори депутатів Держдуми сьомого скликання. Голосування було організовано й в анексованому Криму.

МЗС України в офіційній заяві зазначило, що "вибори" до Державної думи Федеральних зборів РФ, проведені на тимчасово окупованій території України, грубо порушують міжнародне право, є нелегітимними і ставлять під сумнів легітимність усієї Держдуми.