Клопотання захисту Хайсера Джемілєва про УДЗ розглянуть наприкінці вересня

Адвокат Хайсера Джемілєва, сина народного депутата України Мустафи Джемілєва, Микола Полозов назвав термін розгляду клопотання про умовно-дострокове звільнення його підопічного.

Про це він повідомив у Twitter.

"30.09 у Совєтському районному суді Астрахані розглядатиметься клопотання захисту Хайсера Джемілєва про умовно-дострокове звільнення", - написав адвокат.

Як повідомляв Укрінформ, Російська Федерація визнала українське громадянство сина народного депутата, лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва Хайсера, якого незаконно вивезли до Росії, засудили і етапували до колонії.

Як відомо, син Мустафи Джемілєва Хайсер у травні 2013 року у дворі власного будинку в Бахчисараї з рушниці застрелив через необережність друга сім'ї Февзі Едемова. Після анексії Криму російські слідчі органи вирішили розслідувати його справу спочатку. Хайсера вивезли з сімферопольського СІЗО у Краснодарський край, де він був визнаний судом присяжних винним у "вбивстві через необережність" і засуджений до п'яти років ув'язнення.

Верховний суд РФ скоротив цей термін на півтора роки. При цьому Дніпровський суд Києва у квітні 2015 року визначив покарання у вигляді позбавлення свободи на термін 3 роки і 8 місяців. На запити про екстрадицію Хайсера Джемілєва для відбуття терміну на батьківщині Росія відповідала відмовою.