Чубаров закликав кримчан обійтися на святі без окупантського триколора

Відео

Глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров привітав кримських мусульман зі святом Курбан-Байрам і закликав єдиновірців не використовувати у святкових заходах російський прапор.

Він також звернувся до мусульман із закликом прийти в ці дні в сім'ї тих, хто постраждав від російських окупантів. Про це йдеться у привітанні Чубарова, відео якого розміщене на його сторінці у Фейсбуці.

"Від імені Меджлісу кримськотатарського народу вітаємо весь кримськотатарський народ зі святом Курбан-Байрам. З Божою допомогою всі наші плани здійсняться, і наш народ стане господарем на своїй рідній землі", - сказав Чубаров.

Глава Меджлісу зазначив, що протягом трьох днів у кожному куточку Криму проходитимуть святкові молебні, в кожному селі та місті мусульмани здійснюватимуть жертвоприношення. Він закликав відмовитися від присутності на святкових заходах прапора окупантів і привітань російських чиновників.

"Давайте проведемо це свято так, щоб жоден російський прапор не був присутній на святкових заходах мусульман і жоден представник російської влади не брав участі у них зі своїми лицемірними привітаннями", - закликав Чубаров.

Крім того, він попросив не залишати без уваги сім'ї тих мусульман, які опинилися під тиском окупаційної влади.

"17 наших співвітчизників кинуто "владою" у в'язниці. Десятки наших дітей зазнали труднощів та лиха. Страждають сотні людей, і в цих умовах наші єдиновірці показали свій героїзм і гідність. Хай ці сім'ї, де є діти і люди похилого віку, теж відчують радість свята", - підкреслив Чубаров.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Петро Порошенко привітав мусульман України зі святом Курбан-Байрам.

Свято жертвоприношення Курбан-Байрам – одне з двох найбільш шанованих ісламських свят, що відзначаються у день закінчення хаджу до Мекки і через 70 днів після свята Ураза-Байрам. Символізує милосердя і відданість вірі.