Фейгін кличе на акції за звільнення Умерова

Адвокат Марк Фейгін закликає всіх вийти на акції за звільнення заступника голови Меджлісу кримських татар Ільмі Умерова.

Про це він повідомляє в Твіттер.

"ФСБ має намір тримати Умерова в психлікарні до 7 вересня, ще 8 днів. Так вони показують свою "байдужість" під міжнародним тиском. Оскільки іншого способу звільнити до 7 вересня Ільмі Умерова з психіатричного стаціонару, мабуть, не залишається, саме час заявити. Ми закликаємо вийти в суботу, 3.09.2016 на акцію протесту і солідарності з Ільмі Умеровим", - пише Фейгін.

Як повідомлялося, під час засідання в "Київському райсуді" Сімферополя, де розглядалося клопотання ФСБ про призначення Умерову судово-психіатричної експертизи йому стало зле. "Швидка" відвезла Умерова до лікарні з підозрою на інфаркт. Проте після цього суд все-таки задовольнив клопотання слідчого УФСБ і виніс ухвалу про направлення Умерова на примусову психіатричну експертизу. Захист минулого тижня оскаржив це рішення.

Ільмі Умеров звинувачується з травня 2016 року за ч.2 ст.280.1 (публічні заклики до вчинення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності Російської Федерації, вчинені з використанням мережі Інтернет) КК РФ, що передбачає покарання до п'яти років позбавлення волі. З Умерова взято підписку про невиїзд. ФСБ інкримінує Умерову, що 19 березня 2016 року в Києві в прямому ефірі кримськотатарського українського телеканалу "ATR" він говорив про необхідність повернення Криму під юрисдикцію України.