Умерова сьогодні можуть випустити з психлікарні - Фейгін

Політв’язні

Адвокат Марк Фейгін вважає, що заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова можуть випустити з психіатричної лікарні.

Про це повідомляє телеканал "112 Україна".

"Судово-психіатрична експертиза може тривати 21 день, тому це можуть затягувати далі... Це може статися сьогодні (Умерова можуть відпустити - ред.), може завтра, але це не затягнеться надовго, оскільки публічність з цією історією їм ні до чого... Тиск потрібно чинити далі, тому що навіть якщо вдасться його витягнути з психлікарні, то справа триває", - повідомив Фейгін.

Зазначимо, що сім'я Умерова звернулася до влади і правозахисників  із закликом посприяти його звільненню.

Як повідомлялося, 11 серпня суд прийняв рішення примусово направити Умерова на психіатричну експертизу. У травні 2016 року ФСБ РФ пред'явила Умерову звинувачення за ст. 280.1 КК РФ - публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності РФ.

У тексті звинувачення вказано, що Умеров 19 березня 2016 р. в ефірі телеканалу ATR говорив про необхідність повернення Криму і Донбасу під юрисдикцію України. Тому слідчий ФСБ визнав це діями, спрямованими на порушення територіальної цілісності РФ. 12 травня Умерову вручили підписку про невиїзд.