ОБСЄ занепокоєна блокуванням "Крим.Реалії" у Криму

Старший радник бюро представника з питань свободи ЗМІ ОБСЄ Майк Стоун висловив занепокоєння порушенням прав користувачів на отримання і поширення інформації в інтернеті через блокування доступу до інформаційних сайтів.

Так він відповів на запит проекту "Крим.Реалії" щодо блокування ресурсу в анексованому Росією Криму, передає «Радіо Свобода».

«Я рекомендував державам гарантувати, щоб блокування і фільтрація, особливо в національному масштабі, здійснювалися тільки при виконанні умов статті 10 (2) Конвенції про захист прав людини. Взагалі, обмеження мають бути засновані на принципах законності, необхідності та пропорційності і відповідно до норм закону», – зазначив Стоун.

Він також нагадав, що раніше висловлював стурбованість тиском влади на незалежних журналістів, у тому числі, рішенням Федеральної служби з фінансового моніторингу Росії опублікувати оновлений «список терористів і екстремістів», який включає в себе представників засобів масової інформації. До списку увійшли і кримські журналісти Микола Семена та Анна Андрієвська.

Нагадаємо: 1 серпня стало відомо про часткове блокування сайту Крим.Реалії проекту "Радіо Свобода" в анексованому Росією Криму. Доступ до сайту заблокувала низка провайдерів. У той же час, у Феодосії та Севастополі користувачі могли бачити інтернет-ресурс. 2 серпня стало відомо про часткове блокування доступу до сайту в Севастополі.

На сайті «Роскомнагляду» ніяких повідомлень про блокування сайту Крим.Реалії немає. Окупантська самопроголошена «влада» півострова також не коментує ситуації.