Затриманій в Ялті активістці "шиють" екстремізм

Дочка підприємниці Лариси Китайської, яка живе в Києві і яку затримали в Ялті, повідомила, що співробітники ФСБ намагаються відвезти на допит її матір та інших членів сім'ї, "у зв'язку з екстремістськими висловлюваннями в соціальних мережах".

Про це у Фейсбуці повідомляє Кримська правозахисна група.

"Дочка Лариси Китайської повідомила КПГ, що співробітники ФСБ наразі намагаються забрати Ларису, її чоловіка і двох членів сім'ї на допит. При розмові з нею вони пояснюють, що забирають на допит у зв'язку з екстремістськими висловлюваннями в соціальних мережах", - повідомили правозахисники.

Крім того, керівник Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник поінформувала, що 18 липня у будинку Лариси Китайської провели обшук, в результаті якого вилучили ряд речей, і застосовують до неї психологічний тиск і залякування.

"Обшук закінчився близько 12 ночі. Під час обшуку Ларисі стало погано, вона викликала швидку допомогу. На сьогодні відомо, що поки  вона знаходиться вдома. Співробітники ФСБ вилучили ряд речей у неї під час обшуку. Процесуальний статус поки що не оголошений і, виходячи з тих слів, які говорили ФСБшники, поки що складається картина, що її намагаються звинуватити або в екстремістських статтях, або в сепаратистських. Також Лариса говорила про те, що до неї застосовувалися різні форми психологічного тиску і залякування", - повідомила каналу 112 правозахисниця.

За її словами, Ларисі Китайській нині надають "певну правову підтримку" і вирішується питання надання їй адвоката.

"У будь-якому разі адвокат у неї буде", - наголосила правозахисниця.

Як повідомляв Укрінформ, 18 липня співробітники ФСБ затримали в Ялті Ларису Китайську, яка постійно проживає в Києві і час від часу приїжджає в окупований Крим через те, що там знаходиться її нерухомість.

Офіційної інформації про затримання жінки від "влади" анексованого Криму немає.