У Криму після "дорозслідування" повторно засудили проукраїнського активіста

Роздольненський районний суд у анексованому Криму повторно засудив громадянина України Володимира Балуха до 320 годин обов'язкових робіт.

Про це йдеться у копії рішень суду, які було оприлюднено в понеділок, 20 червня, Кримською правозахисною групою

"Активіста визнано винним у скоєнні злочину, передбаченого ст. 319 КК Російської Федерації (образа представника влади. Публічна образа представника влади під час виконання ним своїх посадових обов'язків або у зв'язку з їх виконанням)", - повідомили правозахисники.

Як зазначається, суд виніс таке рішення 10 червня.

Раніше, 5 лютого 2016 року, цей же суд, але в іншому складі, засудив Балуха до такого ж виду покарання за цим самим обвинуваченням, але суд вищої інстанції скасував цей вирок і направив справу "на новий судовий розгляд у той самий суд в іншому складі".

На думку експертів Кримської правозахисної групи (КПГ), "справа Балуха" свідчить про упереджене ставлення суддів до людей з проукраїнською позицією в Криму. "Відносно Володимира Балуха було порушено право на свободу та особисту недоторканність, право на справедливий судовий розгляд, покарання виключно на підставі закону, право на повагу до приватного і сімейного життя, свободу вираження поглядів, право на ефективний засіб правового захисту", - йдеться в коментарі.

Як розповідає сам "винуватець" Балух, увага до нього з боку поліції обумовлена його проукраїнською позицією, яка виражалася відкрито - на території його житла на флагштоку весь цей час майорів державний прапор України.

Варто зазначити, що після анексії Криму Росією на півострові пройшов ряд судових процесів щодо проукраїнських активістів.