Закриття "Чонгара" не спричинило черг до Криму

Закриття у Генічеському районі Херсонщини через проведення заходів до 72 річниці депортації кримськотатарського народу контрольного пункту в'їзду-виїзду (КПВВ) "Чонгар" не викликало появу черг на в'їзд до Криму.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів у середу помічник начальника Азово-Чорноморського регіонального управління Державної прикордонної служби України з питань взаємодії із засобами масової інформації Максим Сорока.

"У середу із 13.00 на адмінмежі з Кримом закрито для пропуску на в'їзд і виїзд КПВВ "Чонгар" - задля безпеки громадян у зв'язку із проведенням тут заходів до 72 річниці депортації кримськотатарського народу. Наразі черг автотранспорту біля КПВВ "Чонгар" на в'їзд з материкової України до Криму немає. На прохання прикордонників водії, які прямують до Криму, їдуть на контрольні пункти в'їзду-виїзду "Каланчак" і "Чаплинка", що працюють у штатному режимі. Черг автотранспорту там теж немає", - розповів Сорока.

За його словами, відкрити КПВВ "Чонгар" для пропуску на в'їзд і виїзд планується у середу між 17 та 18 годинами, як тільки тут завершаться заходи до річниці депортації.

Сорока також зазначив, що останнім часом потік автотранспорту з материкової України в Крим істотно зменшився.

Як повідомляв Укрінформ, у середу у Генічеському районі, де проживає найбільша на Херсонщині кількість кримських татар, проводяться заходи до 72 річниці депортації з Криму радянською владою кримськотатарського народу, а саме: мітинги вшанування пам'яті жертв депортації кримськотатарського народу (в смт Новоолексіївка, в м. Генічеськ та біля контрольного пункту в'їзду-виїзду "Чонгар"), автопробіг від м. Генічеськ до КПВВ "Чонгар", піднесення державних прапорів до КПВВ "Чонгар" та інші заходи.