Умеров каже, що ФСБ вважає його загрозою цілісності РФ

Слідчі управління ФСБ по Криму офіційно вручили заступникові голови Меджлісу кримських татар Ільмі Умерову підозру у кримінальній справі за статтею про екстремізм, але він не вважає себе винним.

Про це Умеров повідомив в ефірі «112 Україна», передає кореспондент Укрінформу.

«Мені пред'явили звинувачення щодо порушеної кримінальної справи, нібито я загрожую територіальній цілісності Російської Федерації», - сказав Умеров.

Порадившись з адвокатом, заступник голови Меджлісу відмовився надавати свідчення слідчим.

Він нагадав, що кримінальна справа стосується телепередачі. Весною цього року Умеров, знаходячись на території України, виступав у прямому ефірі українського телеканалу АТR, де нібито публічно закликав до порушення територіальної цілісності РФ.

«Треба згадати цю передачу. Я її ще не проглянув, треба знайти її в інтернеті і підготуватися до ведення процесу. Я себе винним не вважаю. У мене ніяких претензій до Російської Федерації немає. Якщо вони можуть, нехай існують стільки, скільки зможуть, але я не вважаю Крим територією Російської Федерації. Мабуть у цьому є, на їхню думку, моя провина», - сказа Умеров.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер стало відомо, що "влада" Криму порушила кримінальну справу проти заступника глави Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова за підозрою в екстремізмі.

Слідчий ФСБ вручив Ільмі Умерову підписку про невиїзд і відпустив додому.