Заборона Меджлісу: суд хотів долучити до справи вирізку з газети

Так званий Верховний суд Криму розпочав розгляд кримінальної справи за позовом "прокуратури" Криму про визнання Меджлісу кримськотатарського народу екстремістською організацією.

Про це повідомляє видання "Аргументы недели Крым", що веде текстову онлайн-трансляцію із суду.

"У залі присутні двоє прокурорів, Наталії Поклонської знову немає", - йдеться в публікації.

У залі суду присутні також перший заступник голови Меджлісу Наріман Джелялов, член Меджлісу Еміне Авамілєва, адвокати і представник російського мінюсту.

Суд спробував залучити до справи матеріали, нібито що свідчать про екстремістську діяльність Меджлісу, зокрема, матеріали виступу Рефата Чубарова.

За словами адвоката Агальцової, яка процитувала виступ Чубарова, мова йде про заяву політика, що "кримськотатарський народ є корінним народом Криму", що не можна назвати проявом екстремізму.

Щодо статті в газеті "Авдет", то Джелялов відреагував таким чином: "Дуже смішно, коли представники прокуратури використовують у справі статті з газет. Ми зацікавлені, щоб у справі використовувалися тільки офіційні документи. Статті - це лише суб'єктивна точка зору журналіста".

Як повідомляв Укрінформ, чергове засідання суду в окупованому Криму за позовом про визнання Меджлісу кримськотатарського народу екстремісткою організацією було перенесено на 25 квітня.