США можуть допомогти Україні у відновленні українського інформаційного мовлення в окупованому Криму

США можуть допомогти Україні у відновленні і поширенні українського інформаційного мовлення в окупованому Росією Криму та у прикордонних з Кримом районах Херсонщини.

Сполучені Штати Америки можуть допомогти Україні у відновленні і поширенні українського інформаційного мовлення в окупованому Росією Криму та у прикордонних з Кримом районах Херсонщини.
Про це поінформував у середу в Херсоні журналістів керівник Департаменту з питань демократії, праці та прав людини Держдепартаменту США Роберт Бершинськи, повідомляє кореспондент Укрінформу.
"Ми говорили про плани Херсонської області і взагалі України стосовно того, щоб відновити відповідну інфраструктуру передавачів, встановити  передавачі, за допомогою яких можна буде відновити і поширювати українське мовлення на території Херсонської області та Криму. Технічно це дуже дороговартісно. І ми обговорювали як американська сторона може долучитися до реалізації цього проекту", - розповів Бершинськи.
Як повідомляв Укрінформ, відновлення та посилення українського мовлення у прикордонних з Кримом районах Херсонщини внесено до проекту  "Стратегії розвитку Херсонської області на період до 2020 року", який винесуть на затвердження на сесію обласної ради.