На Куп’янському напрямку різко зросла активність ворога, тривають шість боєзіткнень

Дані Генштабу

На Куп’янському напрямку фронту різко зросла активність ворога, українські захисники здійснюють заходи з утримання позицій та нищать ворога.

Як передає Укрінформ, про це ідеться на сторінці у Фейсбуці Генерального штабу Збройних сил України про ситуацію щодо російського вторгнення станом на 19:00 неділі, 26 травня.

Протягом доби на фронті відбулося вже 83 бойові зіткнення.

На Харківському напрямку без особливих змін. Ворог продовжує спроби покращити тактичне положення у районах Вовчанська і Липців. Біля останнього вдарив ще трьома КАБами. Загалом на півночі Харківщини сьогодні армія РФ скинула уже 22 керовані авіабомби.

На Куп’янському напрямку продовжуються шість бойових зіткнень із 21 з початку дня. Ворожі штурмові дії тривають в районах Новоєгорівки, Петропавлівки, Берестового та Греківки. Ще двох авіаударів завдали росіяни по територіях поблизу Богуславки і Шийківки.

На Лиманському напрямку триває бій в районі Тернів. Ситуація контрольована.

На Покровському напрямку відбулося вже 31 бойове зіткнення. Ворог, за підтримки авіації, спрямовує основні зусилля в районах населених пунктів Новоолександрівка, Сокіл та Уманське. Також завдав три авіаудари біля Скучного та Новоселівки Першої.

Читайте також: Британська розвідка вважає, що росіянам не вдасться створити «буферну зону» на півночі Харківщини

Продовжує бити керованими авіабомбами та некерованими авіаракетами на Времівському напрямку, біля Старомайорського, Урожайного і Ольгівського. Кількість боєзіткнень не змінилася.

На решті напрямків обстановка суттєвих змін не зазнала.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 16:00, на Покровському напрямку відбулося 27 бойових зіткнень, армія РФ втратила там 244 військовослужбовців, танк, дві бойові машини піхоти та три бронетранспортери.

Фото: Madeleine Kelly