Від початку доби на фронті - 77 зіткнень, бої тривають на трьох напрямках

Дані Генштабу

Від початку доби кількість бойових зіткнень на фронті зросла до 77, на Куп’янському напрямку ще тривають шість боїв.

Як передає Укрінформ, про це ідеться на сторінці у Фейсбуці Генерального штабу Збройних сил України про ситуацію станом на 19:30 24 травня щодо російського вторгнення. 

«Російські окупанти докладають максимум зусиль щоб прорвати нашу оборону, сточують у цих спробах свій наступальних потенціал», - підкреслили в Генштабі.

Українські війська вживають заходів для утримання позицій, здійснюють контратакувальні дії та нищать ворога.

Авіація Сил оборони протягом дня уразила 16 районів зосередження особового складу російських загарбників. Ракетні війська і артилерія уразили район зосередження особового складу, два об'єкти інфраструктури та здійснили віддалене мінування одного району.

На Харківському напрямку ворог 12 разів намагався потіснити українські підрозділи із займаних позицій. Три штурмові дії ще тривають. Ситуація в районі Вовчанська напружена, але контрольована Силами оборони.

«Російська армія сьогодні розв’язала щодо цього населеного пункту повітряний терор: по місту прилетіло вже загалом вісім керованих авіабомб. Ще двома КАБами противник бив по району Білого Колодязя, одного авіаудару завдав по Малій Данилівці», - зауважили в Генштабі.

На Куп’янському напрямку тривають шість бойових зіткнень із 18 з початку дня.

На Краматорському напрямку на даний час відбувається один бій. Загалом за сьогодні тут відбулося 12 бойових зіткнень.

Втрати російських загарбників на Краматорському напрямку від початку доби становлять: у живій силі – 25 осіб убитими й пораненими, в озброєнні та військовій техніці – шість одиниць. Також знищено один автомобіль, уражено гармату, наземну станцію керування дронами, два авто та одну одиницю спецтехніки.

Читайте також: Війська РФ активізувалися на Краматорському напрямку

На Покровському напрямку наразі відбулося вже 14 бойових зіткнень. Армія РФ за підтримки авіації намагається спрямувати основні штурмові зусилля в районі населених пунктів Новоолександрівка та Новоселівка Перша. Ситуацію контролюють українські військові.

За даними Генштабу ЗСУ, на решті напрямків обстановка суттєвих змін не зазнала.

Як повідомляв Укрінформ, дані Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні (ММПЛУ) свідчать, що щонайменше 35 цивільних осіб загинули та 137 зазнали поранень у Харківській області після того, як російські збройні сили розпочали наступ 10 травня.

Фото: ОК "Захід"