«Втрата» літаками РФ бомб на шляху до України свідчить про системну проблему - британська розвідка

У Росії фіксуються непоодинокі випадки, коли їхні літаки випадково гублять боєприписи на своїй території, коли летять атакувати цілі в Україні, що свідчить про системну проблему, яка створює проблему для цивільних.

Про це у соцмережі Х повідомило Міноборони Британії з посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ.

У відомстві нагадали кілька випадків, коли російські винищувачі випадково впускали боєприпаси, коли летіли атакувати територію України. Так 4 травня 2024 року російський винищувач випадково випустив боєприпас ФАБ-500 на цивільний район у Бєлгороді. Тоді губернатор Бєлгородської області підтвердив, що був вибух в результаті чого були пошкодженні 30 будинків і 10 автомобілів, поранено п'ятеро людей, не назвавши причини. 

А 18 лютого ФАБ-250 був випущений на полігоні Солоті в Бєлгородській області, що призвело до евакуації 150 мешканців. Розвідка цитує аналіз ЗМІ, про те, що такі викиди є досить поширеним явищем: лише в Бєлгородській області з березня по квітень 2024 року було випадково скинуто 20 боєприпасів. 

«Ці випадки свідчать про постійну нездатність Росії успішно застосовувати свої боєприпаси за призначенням. Такі помилки мають руйнівні і смертельні наслідки для російського населення», - резюмують у відомстві.

Читайте також: Британська розвідка проаналізувала, як втрати РФ у війні вплинули на парад 9 травня

Як повідомляв Укрінформ, у квітні минулого року російський літак Су-34 випадково скинув боєприпас на місто Бєлгород, що призвело до вибуху та пошкоджень.

А у березі цього року російські літаки впустили на Бєлгородську область РФ 2 авіабомби: ФАБ-250 і ФАБ-500. Мешканців одного села довелося евакуювати.

Через місяць у Бєлгородській області знову відбувся «нештатний схід боєприпасу» неподалік українського кордону, в полі біля села Красне знайшли ракета X59.