Росія активізувала ІПСО, сектор безпеки і оборони переходить на «посилений режим» - ГУР

Ексклюзив

Увесь сектор безпеки і оборони працюватиме у посиленому режимі через активізацію російських ІПСО, розвідка радить громадянам бути наразі особливо уважним і довіряти лише офіційним джерелам.

Про це повідомив в коментарі кореспондентові Укрінформу представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов.

“Паралельно із загостренням ситуації на окремих ділянках фронту ворог намагається дестабілізувати ситуацію всередині країни і використовує для цього всі інструменти, у тому числі і суспільно чутливі теми. Тому вони будуть пробувати посилювати інформаційно-психологічні операції, поширювати дезінформації і також намагатимуться дестабілізувати ситуацію. Через фактор безпеки провокувати масові заворушення. Зараз всі ворожі інструменти надзвичайно активізувались”, - сказав Юсов.

Читайте також: Мобілізація і не тільки: Юсов розповів, на що спрямує РФ свої інформатаки

Він порадив ретельно перевіряти інформацію, довіряти лише офіційним джерелам, офіційним ЗМІ і обережно реагувати на будь-які заклики, які можуть містити ознаки дестабілізації ситуації. “Весь сектор безпеки і оборони працюватиме у посиленому режимі", - наголосив він

Як повідомляв Укрінформ, Офіс генерального прокурора фіксує значну активізацію інформаційно-психологічних операцій Російської Федерації, спрямованих на дискредитацію України на міжнародному рівні.