Удари з ранку до вечора: росіяни вбили у Нікополі двох людей, восьмеро поранених

Фото

Російські війська 9 травня завдали понад 20 ударів по Нікопольському району Дніпропетровської області, у Нікополі загинули двоє людей і восьмеро зазнали поранень.

Про це у Телеграмі повідомив начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак, передає Укрінформ.

«Вкрай важкий день для Нікопольщини. З ранку і до вечора – суцільні удари. Артилерією, РСЗВ «Град», дронами-камікадзе. Загалом – понад два десятки атак», - йдеться у повідомленні.

За словами Лисака, найбільше від обстрілів потерпав Нікополь. У місті загинуло двоє людей, восьмеро постраждалих. Серед них – дівчата 15 та 16 років, вони в стані середньої тяжкості.

У місті пошкоджені 8 багатоповерхівок й 25 приватних будинків. У двох будинках зайнялися дахи. Також постраждали 16 господарських споруд, теплиці, майже 30 сонячних панелей, лінії електропередачі і газогони.

Руйнувань зазнали дитячий садок, пожежна частина, будівля благодійної організації, банк, магазини. Пошкоджено близько десяти автомобілів, зокрема службовий транспорт рятувальників і «швидка».

Читайте також: Росіяни обстріляли Куп'янськ, є загиблий та поранена

Від обстрілів також потерпали Марганецька, Покровська, Червоногригорівська та Мирівська громади. В останній пошкоджені приватний будинок, господарська споруда й електромережі, поінформував начальник ОВА.

Як повідомлялося, у Нікополі внаслідок ранкового обстрілу загинули чоловік і жінка, двох чоловіків поранено.