За ударом по заводу в Башкортостані стоїть СБУ - джерело

Удар по НПЗ «Газпром нафтохім Салават» в Башкортостані - це реалізація СБУ.

Про це повідомило Укрінформу джерело у правоохоронних органах.

"У Росії продовжується «вибухове» 9 травня. Після нічної «бавовни» на двох нафтобазах у Краснодарському краї РФ, зранку далекобійний дрон «завітав» і до Республіки Башкортостан, де уразив НПЗ «Газпром нафтохім Салават». Безпілотник влучив в установку каталітичного крекінгу нафти", - повідомив Укрінформу співрозмовник.

За даними джерел це був дрон Служби безпеки, який встановив історичний рекорд, подолавши відстань у 1500 км.

«Газпром нафтохім Салават» є одним із найбільших у Росії виробничих комплексів з нафтопереробки та нафтохімії. Він спеціалізується на виробництві бензину, дизпалива та інших видів нафтопродуктів.

Читайте також: ГУР атакувало завод із виробництва «Шахедів» у Татарстані - джерело

"СБУ вкотре довела, що має потужні технологічні рішення, які допомагають наносити ворогу болючих ударів. Це значить, що російські НПЗ та нафтобази, які працюють на ВПК, не можуть почувати себе в безпеці навіть в глибокому тилу", -  зазначило поінформоване джерело.

Як повідомлялось, у ніч проти 9 травня російські пропагандистські Tелеграм-канали заявили про атаку українських безпілотників на нафтопереробний завод у селі Юрівка під Анапою Краснодарського краю РФ. Вибухи пролунали близько 02:00 та тривали до 03:00. Згодом оперативний штаб Краснодарського краю підтвердив атаку безпілотників на Слов'янський нафтопереробний завод.