Війська РФ просунуться вглиб України, якщо захоплять Часів Яр - Філашкін

Російські війська просунуться вглиб України, якщо їм вдасться захопити прифронтове місто Часів Яр та усю територію Донбасу.

Як передає Укрінформ, про це заявив очільник Донецької ОВА Вадим Філашкін в інтерв'ю Sky News.

"Російські війська підійдуть до серця України, якщо їм вдасться захопити прифронтове місто Часів Яр та вийти на межі Донецької області", - попередив Філашкін і підкреслив, що українські захисники не допустять цього та зроблять "усе можливе та неможливе", щоб відтіснити російських окупантів.

За його словами, війська РФ намагаються прорвати оборонні лінії на сході України, щодня в його регіоні здійснюється від 1500 до 2500 артилерійських пострілів та авіаударів.

Відповідаючи на запитання, яка небезпека загрожує Україні та світу, якщо весь регіон перейде під контроль Москви, начальник ОВА зауважив, що тоді ворог буде просуватися далі.

"Ми цього не допустимо та зробимо усе можливе та неможливе, щоб затримати ворога тут, у Донецькій області та відновити кордони, які були встановлені у 1991 році", - сказав Філашкін.

Читайте також: У місті Часів Яр немає жодного бійця російської армії - спецпідрозділ «KRAKEN»

Він додав, що лише в його області близько 2 500 цивільних осіб було вбито та майже 5 000 поранено відтоді, як РФ розпочала повномасштабне військове вторгнення у лютому 2022 року.

Як повідомляв Укрінформ, за даними голови ОДА, Часів Яр на Донеччині майже повністю зруйнований, станом на 8 травня в місті залишаються 679 людей.