Військовий: Атаки по російських НПЗ - це стратегія «комариних укусів», і вона працює

Відео

Україна має й надалі виводити з експлуатації російські нафтопереробні заводи, це підриває експортні спроможності Росії та провокує зростання цін на внутрішньому ринку країни-агресора.

Таку думку висловив військовослужбовець, офіцер ЗСУ Єгор Чечеринда в черговому випуску проєкту Укрінформу «Лещенко запитує». 

Він нагадав, що американське видання Politico написало про стратегію України щодо знищення нафтопереробних і нафтовиробничих підприємств, яка є достатньо ефективною. «Процитую: "Комар – це коли ви не можете його знайти, не можете вбити, і він продовжує повертатись, ніч за ніччю, і ви будете виснажені", – сказав Філіп Інгрем, колишній офіцер британської військової розвідки та планування НАТО», – розповів Чечеринда. Він додав, що «це дуже хороший спосіб зняти тиск з лінії фронту».

«Тобто наші атаки СБУ, ГУР МО по знищенню нафтопереробних підприємств – ефективні. Ціни на заправках в Росії лише за останній тиждень зросли на 10%», – зазначив Чечеринда.

Читайте також: У Росії виникли проблеми з бензином через атаки українських безпілотників - Politico

Про бачення, як розгортатимуться події в Україні у другому півріччі 2024-го, військовий ділиться такими думками: «В історії нічого вперше не відбувається. Нова ера, нова війна, нове тисячоліття. Старі війни відійшли в минуле. Я покладаю великі надії на президента Франції, який заявив, що в разі прориву росіянами лінії фронту французи нададуть допомогу безпосередньо своїми військами, якщо Україна про це попросить», – вважає Чечеринда.

Як повідомлялося, президент Франції Еммануель Макрон заявив, що розглядає можливість відправити внутрішні війська до України, якщо на це буде нагальна потреба і керівництво держави попросить про це.

Варто також зазначити, що за даними видання Foreign Affairs, удари українських дронів по російських нафтопереробних заводах мають більш негативний вплив на Росію, аніж західні санкції.

Більше про військову аналітику, закон про мобілізацію та стан справ в армії Чечеринда розповідає у повній версії випуску програми «Лещенко запитує».