Дрони, крилаті та аеробалістичні ракети: у Повітряних силах розкрили деталі нічної атаки РФ

Російські загарбники вночі крім ракет запустили понад 20 ударних безпілотників, намагаючись максимально ускладнити відбиття атаки.

Про це заявив речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

За словами Євлаша, окупанти цієї ночі здійснили комбіновану атаку, застосувавши майже всі наявні типи озброєння.

"Ворог застосував майже всі типи озброєння, які в нього є. Це і крилаті, і керовані ракети, аеробалістичні ракети та БпЛА... Крім того, випущено було 21 ударний безпілотний літальний апарат типу "Шахед" із Приморсько-Ахтарська та Курської області, для того щоб максимально ускладнити задачу з відбиття повітряного нападу", - наголосив речник ПС.

Читайте також: Росія атакувала Україну понад 50 ракетами та більш як 20 дронами Shahed - Зеленський

За його словами, після атак ворог збирає інформацію, в тому числі розвідкою, з відкритих джерел, про те, які саме об’єкти вдалося уразити.

"Звісно, що ми маємо бути готові до того, що противник може продовжувати такі свої удари... Маємо бути готові до відбиття всіх можливих варіантів повітряного нападу", - заявив Євлаш.

Як повідомляв Укрінформ, вночі 8 травня російські загарбники завдали по Україні удару 55 ракетами та 21 ударним безпілотником. Сили оборони в результаті протиповітряного бою знищили 59 ворожих повітряних цілей.

Фото: 126 окрема бригада територіальної оборони