Євлаш - про Кримський міст: Наші фахівці знають, куди треба бити

Знищення Кримського мосту вимагає багато ракет, бо міст великий, але наші фахівці займаються цим питанням.

Про це повідомив NV речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш, передає Укрінформ.

"Фахівці займаються в цьому напрямку, вони дуже довго аналізували цей міст. Ми бачили вже досить ефективні удари по ньому, коли вибухи руйнували дорожнє полотно. Вони знають, куди бити, але потрібен час і момент. Кримський міст зараз — найзахищеніший об'єкт мало не в цілому світі. Туди кинуті бригади ППО, він дуже ретельно охороняється. Коли з’являється якась загроза, росіяни роблять якісь задимлення, намагаються маскувати. Дуже переживають, бо розуміють — загроза є", - сказав речник.

Читайте також: Польща посилила б українську ППО, якби закрила нам частину неба - Євлаш

"Як сказав очільник СБУ генерал Василь Малюк, ця конструкція явно там зайва. Ну, подивимось… Це б послабило їхні спроможності в Криму. Не так би активно вони змогли постачати різного типу обладнання в Крим. Це серйозно позначилось би в тому числі іміджево, бо маємо розуміти: цей міст став символом тріумфу Росії. І його знищення буде психологічно виглядати як ляпас, компонент, який позитивно вплине на наших людей і дуже негативно — на політичне керівництво РФ і деморалізуюче на ворогів загалом", - наголосив речник.

Читайте також: Росіяни бояться пропускати Кримським мостом потяги з пальним - Плетенчук

За його словами, Крим — це велика мілітаризована база. За той час, поки в них були можливості, вони постягували туди багато комплексів С-300, С-400. "Також Контейнер, це така автоматизована система управління, яка дозволяє одночасно керувати станціями ППО різних типів, як-от: С-300, С-400 та інші модифікації. Цю станцію нещодавно нам вдалось вразити. І це такий великий стрибок, бо таких станцій небагато і виготовити її зараз, коли є обмеження і санкції, їм дуже складно буде", - підкреслив Євлаш.

Як повідомлялося, СБУ двічі підірвала Кримський міст - у жовтні 2022 року за допомогою вантажівки з вибухівкою і у липні 2023 року морськими дронами.