Сили оборони за добу відбили 62 атаки на шести напрямках

Дані Генштабу

Сили оборони України протягом доби відбили 62 ворожі атаки на шести напрямках, найбільше – на Авдіївському.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 понеділка, 6 травня, передає Укрінформ.

Як зазначається, загалом на фронті протягом доби відбулися 87 бойових зіткнень.

Українська авіація завдала ударів по 11 районах зосередження особового складу ворога. Підрозділи ракетних військ ЗСУ зі свого боку уразили артилерійський засіб загарбників.

Протиповітряна оборона України знищила запущену росіянами керовану авіаційну ракету Х-59.

Російські війська за добу здійснили по позиціях українських захисників та населених пунктах загалом два ракетні й 69 авіаційних ударів, а також 52 обстріли з реактивних систем залпового вогню. Унаслідок ворожих атак є поранені серед цивільного населення, руйнувань і пошкоджень зазнали багатоповерхові та приватні будинки, інші об’єкти інфраструктури.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка суттєво не змінилася. Ознаки формування наступальних угруповань ворога не виявлені.

На Сіверському і Слобожанському напрямках Росія зберігає військову присутність у прикордонних районах, продовжує вести диверсійно-розвідувальну діяльність, обстрілювати зі своєї території населені пункти та нарощувати щільність мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону України.

Із авіації російська армія протягом доби била по районах Грем’яча Чернігівської області, Олексіївки, Мінакового й Білопілля Сумської області, Золочева Харківської області.

Понад 20 населених пунктів на згаданих двох напрямках опинилися під артилерійським і мінометним вогнем загарбників, зокрема Хотіївка Чернігівської області, Велика Рибиця, Запсілля, Мала Рибиця і Краснопілля Сумської області.

На Куп’янському напрямку Сили оборони України відбили дев'ять ворожих атак у районах Синьківки та Піщаного Харківської області, Стельмахівки Луганської області. Російські війська за підтримки авіації намагалися покращити там своє тактичне положення.

Із мінометів й артилерії протягом доби росіяни обстріляли на цьому напрямку близько 10 населених пунктів, зокрема Синьківку, Степову Новоселівку та Берестове Харківської області.

На Лиманському напрямку українські захисники відбили чотири ворожі атаки в районах Серебрянського лісництва та Невського Луганської області і Тернів Донецької області.

Понад 10 населених пунктів на Лиманському напрямку протягом доби постраждали від артилерійських і мінометних ударів російської армії, зокрема Макіївка та Невське Луганської області, Терни, Ямполівка й Торське Донецької області.

Читайте також: Росіяни знову активно використовують «Шахеди» і готуються до масованих атак - Повітряні сили

На Бахмутському напрямку українські оборонці відбили 11 ворожих атак у районах Білогорівки Луганської області, Верхньокам’янського, Виїмки, Роздолівки, Кліщіївки та Андріївки Донецької області. Російські війська за підтримки авіації намагалися покращити там своє тактичне положення.

Авіаційних ударів росіяни завдали також по районах Андріївки та Дружби Донецької області.

По більш як 10 населених пунктах на Бахмутському напрямку загарбники відкрили артилерійський і мінометний вогонь, зокрема по Оріхово-Василівці, Часовому Яру та Кліщіївці Донецької області.

На Авдіївському напрямку захисники України відбили 22 ворожі атаки в районах Новоолександрівки, Новопокровського, Уманського, Яснобродівки, Нетайлового та Невельського Донецької області. Війська РФ за підтримки авіації намагалися витіснити підрозділи Сил оборони із займаних ними рубежів.

Авіаударів загарбники завдали також по районах Прогресу, Сокола й Калинового Донецької області.

Близько 20 населених пунктів на Авдіївському напрямку потрапили під удари російських мінометів та артилерії, зокрема Калинове, Новоолександрівка, Новопокровське й Уманське Донецької області.

На Новопавлівському напрямку українські захисники продовжують стримувати війська РФ у районах Красногорівки, Парасковіївки, Водяного й Урожайного Донецької області. Російська армія за підтримки авіації 14 разів намагалася прорвати там оборону.

Авіаудару росіяни завдали також по району Антонівки Донецької області.

Читайте також: Російської армії в місті Часів Яр немає - Сили оборони

Понад 10 населених пунктів на Новопавлівському напрямку протягом доби потерпали від артилерійських і мінометних ударів ворога, зокрема Красногорівка, Максимільянівка та Костянтинівка Донецької області.

На Оріхівському напрямку російські війська п'ять разів атакували позиції Сил оборони в районі Старомайорського Донецької області й Роботиного Запорізької області.

Близько 20 населених пунктів на цьому напрямку опинилися під артилерійськими й мінометними ударами РФ, зокрема Малинівка, Червоне, Роботине і П’ятихатки Запорізької області.

Читайте також: Південний фронт: ворог безуспішно штурмував дев’ять разів, на лівобережжі Дніпра відійшов із втратами

На Херсонському напрямку загарбники не відмовляються від наміру витіснити підрозділи Сил оборони із плацдармів на лівому березі Дніпра. Протягом доби ворог за підтримки авіації здійснив дві атаки на позиції захисників у районі села Кринки Херсонської області, але обидві – безуспішно.

Авіаударів російської армії зазнали райони Червоного Маяка й Іванівки Херсонської області.

Близько 20 населених пунктів на Херсонському напрямку росіяни обстріляли з мінометів й артилерії, зокрема Львове, Інженерне й Антонівку Херсонської області.

Як повідомляв Укрінформ, головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський провів роботу з командирами підрозділів, які виконують завдання на Покровському та Курахівському напрямках – ділянках фронту, де ворог зосередив свої основні ударні сили.