Покровський і Курахівський напрямки: ворог не має оперативної переваги, йдуть запеклі бої

На Покровському та Курахівському напрямках точаться запеклі бої, ворог ввів додаткові бригади. Противник досяг певних тактичних успіхів, але не отримав оперативної переваги.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" сказав речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин, передає Укрінформ.

"Саме тут зосереджуються основні ударні сили ворога, які намагаються прорвати оборону наших військ і розвинути успіх та вийти до великих населених пунктів - Курахове та Покровськ. Противник на цих напрямках задіяв чималу кількість підрозділів, додатково ввівши 4 бригади збройних сил Російської Федерації, має від самого початку чисельну перевагу як в людях, так і в озброєнні і військовій техніці. Окупанти щоденно атакують позиції наших військ на тих напрямках. Ну і наразі ворог намагається розвинути наступ західніше від Авдіївки та Марʼїнки, пробиваючись до Покровська та Курахово. Загалом в цілому на цих напрямках противник досяг певних тактичних успіхів, але оперативної переваги досягти не зміг", - розповів Волошин.

Читайте також: Головний удар росіяни зосередили на Покровському і Курахівському напрямках - Сирський

Він додав, що з української сторони тривають дії на посилення оборони на цих напрямках.

"Була заміна підрозділів, які зазнали втрат, здійснюється переміщення бригад, які відновили свою боєздатність. Тобто ми теж, не очікуючи дій ворога, діємо на упередження", - сказав Волошин.

Як повідомляв Укрінформ, головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський протягом двох діб працював у частинах, які ведуть оборонні дії на Покровському та Курахівському напрямках.