Головний удар росіяни зосередили на Покровському і Курахівському напрямках - Сирський

Основні ударні сили російських військ зосереджені на Покровському та Курахівському напрямках, заявляє головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський.

Як передає Укрінформ, про це ідеться на сторінці головнокомандувача у Фейсбуці.

Він повідомив, що у звʼязку зі складною ситуацією на сході протягом двох діб працював у частинах, які ведуть оборонні дії на Покровському та Курахівському напрямках, тобто на напрямку головного удару росіян.

"Саме тут зосереджені основні ударні сили ворога, який намагається прорвати оборону наших військ та, розвиваючи успіх, вийти до великих населених пунктів Курахове та Покровськ", - зазначив він.

Як підкреслив головнокомандувач, маючи від самого початку чисельну перевагу в особовому складі, озброєнні та військовій техніці, ворог щоденно атакує позиції українських військ.

"Наша задача в цих умовах - утримати займані рубежі та позиції, вогнем артилерії, ударними БПЛА та всіма засобами завдати максимальних втрат ворогу, виснажити його, тим самим зірвати ворожі плани і виграти час для формування та підготовки наших резервів", - наголосив він.

Сирський повідомив, що провів роботу з командирами підрозділів.

"Роль і місце офіцера в усі часи були визначальними у досягненні успіху або поразки на полі бою. Неможливо командиру роти або батальйону керувати боєм за декілька кілометрів від своїх підрозділів і приймати виважені та адекватні рішення на відстані, особливо, коли інтенсивність бойових дій зашкалює та є високий ризик для життя бійців. Присутність командира відіграє вирішальну роль у підтриманні високого рівня морально-психологічного стану серед підлеглих, їхньої стійкості, впевненості у тому, що вони не кинуті напризволяще", - наголосив головнокомандувач ЗСУ.

Читайте також: Ворог не полишає спроб штурмувати Красногорівку невеликими групами - військові

Як зазначив Сирський, під час роботи з командирами бригад та їхніми підлеглими прийняв всі необхідні рішення щодо посилення оборони резервами, виділення додаткової кількості ракет, боєприпасів, засобів РЕБ та БПЛА.

Він висловив упевненість, що "це допоможе нашим підрозділам успішно відбивати атаки противника та завдавати йому суттєвих втрат".

Також головнокомандувач напередодні Дня піхоти, вручив відзнаки і нагороди кращим воїнам, які відзначилися в боях з росіянами.

Читайте також: У районі Часового Яру ворог зосередив до 25 тисяч військових - ОСУВ «Хортиця»

Як повідомляв Укрінформ, речник Генерального штабу Збройних сил України Дмитро Лиховій заявив, що минулого тижня ворог завдав 34 ракетних та майже 600 авіаційних ударів, відбулося понад 940 бойових зіткнень.