Ворог намагається посилювати тиск в районі Старомайорського - Плетенчук

Росіяни намагаються посилювати тиск в районі Старомайорського Донецької області.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» сказав начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук, передає Укрінформ. 

«Російські війська дев'ять разів штурмували позиції українських військ на півдні. Ворог намагається посилювати тиск в районі Старомайорського, там було три спроби штурмів, під час яких росіяни втратили чотири танки. Так само ситуація в Роботиному досить складна. Також ворог двічі атакував Кринки та знову намагався захопити острів Нестрига. Зранку росіяни скинули вже шість КАБів», - сказав Плетенчук.

За його словами, суттєвих змін у характері дій ворога не виявлено, так само, як і ознак створення наступальних угруповань.

Читайте також: Ворог за добу понад 400 разів обстріляв Запорізьку область

Начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня зазначив, що у зоні відповідальності Сил оборони півдня росіяни втратили 144 осіб особового складу, з них 76 – безповоротні втрати.

Як повідомляв Укрінформ, на фронті минулої доби сталося 125 бойових зіткнень. Ворог завдав два ракетних та 120 авіаційних ударів, здійснив 89 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. 

Фото: Генштаб ЗСУ