Австрія планує перевіряти ДНК у шукачів притулку

Австрійська правляча партія шукає способи обмежити кількість біженців, які потрапляють в країну за статтею «возз'єднання родини» для чого розглядає варіант проведення ДНК-тестів.

Про це повідомляє газета Krone, передає Укрінформ.

Тести слід використовувати «за найменшої підозри», - заявив виданню канцлер Карл Негаммер.

Водночас має бути активізована більш ретельна перевірка документів та посилено перевірки членів родини органами безпеки.

«Завдяки інтенсивній охороні кордону та співпраці з партнерами на Західних Балканах ми змогли значно зменшити вразливість наших кордонів. Тепер возз’єднання сімей є наступним викликом, який ми вирішуємо, і я чітко це розумію: ми обмежимо возз’єднання сімей через суворі перевірки», - заявив Негаммер. Суворіші тести ДНК мають, за його словами, «абсолютно гарантувати відсутність зловживань».

Відповідні правила можуть набути чинності вже наступного тижня.

Читайте також: Кіпр призупинив розгляд заяв від сирійських біженців про надання притулку

Цього року половина нових заяв про надання притулку надійшла від неповнолітніх дітей. Це стає все більшим тягарем для системи освіти, з яким вона не може впоратися. Особливо драматична ситуація у Відні, де зараз налічує 18 тисяч «додаткових» учнів. При цьому фактично кожна десята дитина не може говорити німецькою.

Загалом же кількість заявок на надання притулку зменшилася. За перші три місяці року подано 6922 такі заяви, що на 32 відсотки менше, ніж за аналогічний період минулого року. Міністерство внутрішніх справ пояснює це послідовними діями проти контрабандистів, для яких Австрія стала «непривабливою» через високий ризик і збільшення витрат.