Ворог прагне виконати дедлайн щодо захоплення Часового Яру до 9 травня - Сили оборони

Ворог не рахується зі своїми силами, намагаючись виконати дедлайн із захоплення Часового Яру до 9 травня.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" заявив речник ОСУВ «Хортиця» Назар Волошин, передає Укрінформ.

«Ворог не рахується зі своїми силами, намагаючись виконати дедлайн по захопленню Часового Яру до 9 травня, він там продовжує вести активні бойові дії», - сказав речник.

Водночас, за його словами, більше штурмів на Часовоярському напрямку було зафіксовано неподалік Білогорівки – від 10 до 15. Там ворог заводить певний особовий склад. Завершує перегрупування. А також проводить активний артилерійський вплив звідти на околиці Часового Яру. Лише за минулу добу було зафіксовано 100 мінометних і артилерійських обстрілів саме на цьому напрямку. Водночас, на місто Часів Яр було чотири штурми, сьогодні на ранок – лише один.

Читайте також: Армія РФ сповільнила атаки біля Авдіївки, але відновила наступ на Часів Яр - ISW

Волошин уточнив, що ворог має за мету вийти на інші населені пукти, які поблизу Часового Яру – це Краматорськ, Дружківка, Слов’янськ. Наразі триває активна боротьба саме за логістичні маршрути, підсумував він.

Як повідомлялося, у зоні дії ОСУВ "Хортиця" склалася гаряча ситуація, зокрема, на Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках ворог намагається прорвати лінію фронту.

Фото: Генштаб ЗСУ