Ворог безуспішно здійснив сім штурмів на Оріхівському напрямку і три на лівобережжі Дніпра

За минулу добу російські окупаційні війська здійснили сім штурмів на Оріхівському напрямку та три – на лівобережжі Дніпра. Зазнавши втрат, ворог відійшов на свої вихідні позиції.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє пресслужба Сил оборони півдня. 

«Попередня доба в операційній зоні Сил оборони Півдня минула в контрбатарейному протистоянні та відбитті ворожих штурмів. Ворог не полишав спроб вибити наші підрозділи із зайнятих позицій, проте не досяг успіху. На Оріхівському напрямку окупанти здійснили 7 штурмів: 4 в районі Старомайорського та 3 в районі Приютного. На лівобережжі Дніпра тимчасово окупованої Херсонщини ворог здійснив 3 безуспішні штурми. Зазнавши втрат, відійшов на свої вихідні позиції», - йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що окупанти здійснили артилерійські обстріли, завдали численних авіаційних ударів із застосуванням керованих авіабомб та некерованих авіаційних ракет, використали велику кількість ударних дронів різних типів, продовжили аеророзвідку. В операційній зоні за минулу добу зафіксовано проліт 68 розвідувальних БПЛА ворога.

Читайте також: На сході Сили оборони за добу знищили 1037 окупантів і 20 танків

У пресслужбі також нагадали, що кораблів флоту противника у Чорному та Азовському морях не спостерігається. Ракетоносії перебувають у пунктах базування, здебільшого в Новоросійську. Намагаючись зберегти корабельно-катерний склад, ворог постійно змінює місця стоянок.

Як повідомляв Укрінформ, загальні бойові втрати російської армії в Україні з 24 лютого 2022 року по 30 квітня 2024 року становлять близько 468 тисяч 720 осіб, зокрема ще 1250 осіб - за минулу добу.

Фото: Телеграм / Сили оборони півдня України