Зеленський назвав три пункти, від яких залежить успіх Сил оборони на фронті

Президент України Володимир Зеленський заявив, що є три головні пункти, від яких залежать стабілізація на фронті, потужність армії у перехоплені ініціативи і розгортання контрнаступальних дій.

Він назвав їх на спільному брифінгу з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом у Києві, передає кореспондент Укрінформу.

«Перший пункт – це проголосована фінансова підтримка партнерів на двосторонньому рівні», – сказав глава держави.

Другий пункт, за його словами, вчасне постачання зброї, третій – що конкретно в межах ухваленої допомоги отримає Україна.

«Я вважаю, що перший пункт, який був дуже складним, виконаний: є пакет, є фінансова підтримка, а це значить, ми можемо розраховувати на ці гроші. Другий пункт – вчасна підтримка нашої армії. Позитиву по цьому пункту я поки не бачу. Поставки є, але цей процес треба пришвидшити. Третій пункт, найголовніший, - що конкретно за ці гроші ми отримуємо», – зазначив Зеленський.

Він додав, що окреме питання стосується того, де українські військові можуть використовувати одержану від партнерів зброю. «Але це вже тема окремої бесіди», – сказав Президент.

Як повідомлялося, 20 квітня нижня палата Конгресу США ухвалила проєкт закону H.R.8035 «Про додаткові асигнування на безпеку України – 2024», який передбачає понад $60 млрд підтримки України.

Читайте також: Війна може досягти вирішального моменту до саміту НАТО – Atlantic Council

Верхня палата Конгресу США 23 квітня ухвалила проєкт закону H.R.815, який передбачає допомогу Україні, Ізраїлю й Тайваню, а також відповідь на інші виклики національній безпеці США.

Президент США Джо Байден 24 квітня підписав закон H.R. 815.

Під час звернення до нації він заявив, що черговий пакет з оборонною допомогою Україні буде відправлений впродовж наступних годин.

Фото: Офіс Президента