Сили оборони відбили два штурми на Оріхівському напрямку

Російські війська двічі намагалися штурмувати на Оріхівському напрямку, але в обох випадках – безуспішно.

Про це Сили оборони півдня України повідомили у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Минула доба в операційній зоні Сил оборони півдня пройшла напружено, проте ворог не зміг збільшити натиск. На Оріхівському напрямку окупанти здійснили два безуспішні штурми: один у районі Старомайорського та один у районі Роботиного", - йдеться у повідомленні.

По лінії бойового зіткнення та населених пунктах уздовж правого берега річки Дніпро загарбники били керованими авіаційними бомбами.

Водночас ворог вів аеророзвідку із застосуванням безпілотників різного типу - зафіксовані понад 200 вильотів. Також застосовував артилерію, проте, як зауважили у командуванні, отримав адекватну відповідь.

Читайте також: Спецпризначенці СБУ за два тижні уразили 25 ворожих танків

Росіяни продовжили масово використовувати й різноманітні дрони-камікадзе, зокрема типу Shahed і FPV, "Ланцети" тощо. Серед їхніх цілей вкотре виявилося цивільне населення прибережних населених пунктів, сільськогосподарська техніка, об’єкти цивільної інфраструктури, житлові приміщення.

Ворожі ракетоносії перебувають здебільшого в пункті базування у Новоросійську (Краснодарський край РФ). Один із них - у бухті тимчасово окупованого Севастополя, задіяний як корабель протиповітряної оборони.

Як повідомляв Укрінформ, у Чорному й Азовському морях російських військових кораблів немає, натомість у Середземному морі зафіксована їхня присутність.