Вночі ворог цілив із ракет по теплоенергетичній інфраструктурі на півдні - Плетенчук

Змін у діях ворога на півдні України наразі немає, окупанти продовжують тероризувати населення ракетними обстрілами. Так, минулої доби Сили оборони знищили 7 із 13 ворожих ракет, якими росіяни цілили по теплонергетичній інфраструктурі.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня України Дмитро Плетенчук.

«Різких змін у стані, положенні та характері дій нашого ворога не помічено, ознак формування наступальних угруповань так само. Сказати, що минула доба була чимось надзвичайним, не можу. Минулої доби були дві спроби штурмувати наші позиції, обидві безуспішні. Ворог, на жаль, продовжує тероризувати південь України ракетними обстрілами. Так, минулої доби було нанесено кілька ракетних ударів. Загалом були використані 13 ракет, сім із них були збиті. Цілили по теплоенергетиці на півдні. Так само потерпає передня лінія і населені пункти Херсонщини від застосування КАБів з російської авіації, проте обійшлося без жертв», - повідомив Плетенчук.

Він нагадав, що напередодні одна ракета влучила у заклад освіти в Херсоні, обійшлося без жертв.

Крім того, додав Плетенчук, сьогодні вночі ворог здійснив дронову атаку по Миколаєву із застосуванням «шахедів», кілька з яких влучили в цивільний об’єкт.

Читайте також: На Львівщині через ракетний удар пошкоджені енергообʼєкти у двох районах

«У прибережній смузі ворог поцілив у готель, в якому проживали мешканці. Це був діючий готель. До речі, він до цього потерпав, його відновлювали і там сталася пожежа. Проте обійшлося без жертв», - розповів речник.

Він наголосив, що ворог також намагався влучити по теплоенергетиці на Миколаївщині. На Одещині вночі було тихо.

За словами Плетенчука, ворог продовжує вести розвідку, в небі постійно присутні дрони-розвідники, так само спостерігається застосування на південному узбережжі Миколаївської області і на Херсонщині дронів-камікадзе.

Читайте також: Україні треба щонайменше сім систем Patriot - Зеленський

Інформуючи про ситуацію на морі, Плетенчук зазначив, що наразі там немає жодного ворожого корабля та носіїв крилатих ракет.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на 28 квітня 2024 року противник атакував чотирма ударними БпЛА типу Shahed-131/136 із мису Чауда - Крим, зенітною керованою ракетою С-300 із Бєлгородської області РФ та п'ятьма безпілотниками невстановленого типу із тимчасово окупованої території Херсонщини.

Фото ілюстративне