Сили оборони відбили 72 атаки на п'яти напрямках, найбільше - на Авдіївському

Дані Генштабу

Сили оборони України протягом доби відбили 72 атаки російських військ на п'яти напрямках, найбільше – на Авдіївському.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці.

Загалом на фронті протягом доби, згідно з даними Генштабу, відбулися 79 бойових зіткнень.

Українська авіація завдала ударів по шести районах зосередження особового складу російських військ та по ворожому пункту управління.

Російські загарбники за добу здійснили по позиціях Сил оборони і населених пунктах України загалом 25 ракетних і 52 авіаційні удари та 42 обстріли з реактивних систем залпового вогню. Унаслідок ворожих атак є поранені серед цивільного населення, руйнувань і пошкоджень зазнали багатоповерхові та приватні будинки, інші об’єкти інфраструктури.

Читайте також: Сили оборони відбили чотири штурми на Оріхівському напрямку та 11 - на лівобережжі Херсонщини

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка суттєво не змінилася. Ознаки формування наступальних угруповань ворога не виявлені.

На Сіверському і Слобожанському напрямках Росія зберігає військову присутність у прикордонних районах, продовжує вести диверсійно-розвідувальну діяльність, обстрілювати зі своєї території населені пункти й нарощувати щільність мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону України.

Із авіації російська армія вдарила по району Волфиного Сумської області.

Артилерійський і мінометний вогонь на вказаних двох напрямках загарбники спрямували по більш як 10 населених пунктах. Унаслідок ворожих обстрілів є жертви серед цивільного населення.

На Куп’янському напрямку наступальних (штурмових) дій ворог не вів, натомість атакував населені пункти. Так, близько 15 міст і сіл опинилися під артилерійським і мінометним вогнем РФ, серед них – Синьківка, Петропавлівка й Степова Новоселівка Харківської області.

На Лиманському напрямку захисники України відбили дев'ять ворожих атак у районах Твердохлібового і Кремінної Луганської області, а також Тернів Донецької області. Російська армія намагалася прорвати там оборону.

Із авіації загарбники били по районах Іванівки, Ямполівки й Торського Донецької області.

Читайте також: Зеленський провів нараду на Донеччині - говорили про оборону області

Понад 10 населених пунктів на Лиманському напрямку постраждали від артилерійських і мінометних ударів ворога, зокрема Макіївка та Невське Луганської області, Терни і Торське Донецької області.

На Бахмутському напрямку Сили оборони України відбили 15 ворожих атак у районах Білогорівки Луганської області, Верхньокам’янського, Спірного, Часового Яру та Кліщіївки Донецької області. Війська РФ за підтримки авіації намагалися покращити там своє тактичне положення.

Із авіації російська армія била по районах Дружби, Іванівського та Нью-Йорка Донецької області.

Більш як 10 населених пунктів на Бахмутському напрямку протягом доби потерпали від артилерійського й мінометного вогню загарбників, зокрема Григорівка, Калинівка й Часів Яр Донецької області.

На Авдіївському напрямку українські оборонці відбили 26 ворожих атак у районах Новокалинового, Очеретиного, Бердичів, Уманського, Первомайського та Невельського Донецької області. Росіяни намагалися витіснити підрозділи захисників із займаних рубежів.

Авіаційних ударів російської армії зазнали райони Юр’ївки й Новопокровського Донецької області.

Близько 10 населених пунктів на Авдіївському напрямку потрапили під артилерійський і мінометний вогонь загарбників, зокрема Очеретине, Новобахмутівка й Уманське Донецької області.

На Новопавлівському напрямку українські захисники продовжують стримувати війська РФ у районах Новомихайлівки та Побєди Донецької області. Російська армія за підтримки авіації 16 разів намагалася прорвати там оборону.

Авіаударів росіяни завдали по районах Красногорівки, Урожайного, Водяного й Вугледара Донецької області.

Більш як 10 населених пунктів на Новопавлівському напрямку опинилися під артилерійським і мінометним вогнем загарбників, зокрема Красногорівку, Парасковіївку і Костянтинівку Донецької області.

На Оріхівському напрямку російські війська за підтримки авіації чотири рази атакували позиції Сил оборони в районі Старомайорського Донецької області та північно-західніше від Вербового Запорізької області.

Авіаційні удари РФ зафіксовані також у районах Старомайорського Донецької області та Малої Токмачки Запорізької області.

Близько 20 населених пунктів на Оріхівському напрямку зазнали ворожих обстрілів із артилерії й мінометів, зокрема Червоне, Білогір’я, Щербаки та П’ятихатки Запорізької області.

На Херсонському напрямку війська РФ не відмовляються від наміру витіснити підрозділи Сил оборони із плацдармів на лівому березі Дніпра. Протягом доби за підтримки авіації ворог здійснив шість атак на позиції українських захисників у районі села Кринки Херсонської області, усі – безуспішно.

Читайте також: На Одещині зенітники збили чотири розвіддрони росіян

Авіаудару російська армія завдала по району Іванівки Херсонської області.

Близько 20 населених пунктів на Херсонському напрямку загарбники обстріляли з мінометів й артилерії, зокрема Тягинку, Іванівку, Новотягинку й Понятівку Херсонської області.

Як повідомляв Укрінформ, на тимчасово захопленій території Херсонської області росіяни викрали трьох місцевих жителів, зокрема директора Каховського геріатричного пансіоната.