Військовим саперам гарантоване страхування і 30 тисяч щомісяця додатково - МОУ

Ексклюзив

До підрозділів з розмінування можуть долучитись всі охочі, які мають психоемоційну стійкість і фізичну витривалість; з боку держави вони матимуть страхування та додаткову щомісячну виплату в розмірі 30 тис. грн.

Про це в коментарі Укрінформу повідомив начальник Головного управління протимінної діяльності, цивільного захисту та екологічної безпеки Міністерства оборони полковник Руслан Берегуля.

За його словами, на сьогодні кожна людина може прийти у ТЦК й обрати собі будь-який підрозділ і посаду «для продуктивної реалізації і для того, щоб надати допомогу в наближенні перемоги». Одним із основних рекрутерів є також Державна спеціальна служба транспорту.

«На сьогодні у них близько 3 тисяч чоловік, які займаються долученням до розмінування деокупованих територій. Звичайно, є наші підрозділи Командування сил підтримки ЗСУ. Людина приходить, вибирає - і її направляють до відповідного підрозділу. Але перш за все, коли він (кандидат) прибуває до підрозділу, з ним ще проводять відбір і попередні тестування. Адже людина має бути не лише фізично витривала, а й мати стійкі психоемоційні якості перш за все, щоб відповідно реагувати в будь-яких критичних обставинах», - сказав Берегуля.

Щодо соціального захисту військовослужбовців, які виконують завдання з розмінування, представник МОУ повідомив, що йдеться про державне страхування і додаткові виплати за виконання небезпечних завдань

«Всі військовослужбовці застраховані з боку держави. Вони отримують своє грошове забезпечення, а коли виконують завдання, пов’язані з розмінуванням, то ще додатково отримують грошову винагороду у розмірі 30 тисяч гривень», - пояснив Берегуля.

Стосовно кадрового укомплектування підрозділів з розмінування, він зауважив, що «не можна сказати, що є кадровий голод, але вакансій вистачає, тому люди можуть долучатись».

«І ми будемо вдячні, якщо вони будуть приходити якраз до цих підрозділів розмінування Міноборони. Тому що тим самим вони будуть робити внесок у розвиток нашої економіки і повернення внутрішньо переміщених осіб. Це буде допомагати в боротьбі проти нашого ворога», - наголосив начальник управління.

Читайте також: В Україні розмінували 700 гектарів за допомогою машин, які надали міжнародні партнери

Він також повідомив, що підрозділи з розмінування виконують завдання в різних областях, але найбільше - у Харківській, Миколаївській і Херсонській областях.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні створили Корпус демінерів, до складу якого входить майже тисяча груп розмінування чисельністю близько 5 тисяч осіб.

Фото: Міноборони