Росія повинна програти цю війну, інакше може початися Третя світова - Шмигаль

Якщо Російська Федерація стане переможцем у війні проти України, це своєю чергою може призвести до Третьої світової війни.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв’ю BBC заявив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

«Якщо Україна програє, то глобальна безпекова система буде знищена. Буде багато конфліктів і війн, і це врешті-решт може призвести до Третьої світової війни. Наше спільне завдання полягає в захисті демократичних цінностей, захисті існуючої після Другої світової війни глобальної безпекової системи та забезпеченні тривалого й стійкого миру на європейському континенті. Росія повинна програти цю війну, і агресор повинен бути покараний», - сказав він.

Читайте також: Шмигаль - після удару по Чернігову: Партнери мають можливості надати Україні необхідний захист

Шмигаль також прокоментував перспективу ухвалення Конгресом США законопроєкту, що передбачає виділення допомоги Україні.

«У нас були деякі розмови сьогодні (у середу – ред.), і будуть завтра. Усі конгресмени висловлюють обережний оптимізм щодо суботи. Ми поділяємо цей оптимізм. Нам потрібні ці гроші «на вчора», не сьогодні й не завтра», - сказав він.

Глава українського уряду також відзначив, що Росія веде війну проти України на землі, а з цивілізованим світом на різних рівнях.

«Не слід забувати, що Росія веде війну проти України на землі. Проте Росія також веде війну проти цивілізованого світу, країн Заходу, у багатовимірному просторі. Поширення нею дезінформації й пропаганди впливає на багатьох людей у США, в Євросоюзі та в Україні. Нам необхідно цьому протистояти», - зазначив Шмигаль.

Читайте також: Військова допомога та активи РФ: Шмигаль розповів про зустріч із міністеркою фінансів США

Як повідомляв Укрінформ, спікер Майк Джонсон заявив у середу, що планує провести голосування щодо пакета допомоги цієї суботи, перед тим як Палата представників США має піти на чергові канікули.