Військову частину в Мордовії атакували безпілотники ГУР - джерела

Військова частина у Мордовії зазнала атаки БПЛА, і під ударом опинився 590-й окремий радіотехнічний вузол військової частини №84680, розташованої у Ковилкіному. Це була спецоперація Головного управління розвідки Міноборони.

Інформацію Укрінформу підтвердило джерело у ГУР.

"По Мордовії підтверджуємо інформацію", – сказав співрозмовник агентства.

За даними ЗМІ, головною ціллю став загоризонтний радіолокатор 29Б6 "Контейнер". Ця РЛС має дальність виявлення цілей близько 3000 км та висоту виявлення понад 100 км. Відстань від українського кордону до місця ураження – близько 580 км.

Читайте також: СБУ вразила у Росії радар, який контролював небо на 700 кілометрів вглиб України - джерело

Перші вибухи місцеві жителі почули близько 9-ї ранку.

Як повідомляв Укрінформ, Україна вже атакувала безпілотниками військову частину в місті Ковилкіно в Мордовії. Як повідомив речник Української добровольчої армії "Південь" Сергій Братчук, було атаковано 590-й окремий радіотехнічний вузол (в/ч 84680), на озброєнні якого стоїть загоризонтний радіолокатор "Контейнер". Позиція з передавачем встановлена поблизу міста Городець в Нижегородській області. Приймальна антена і основна частина електроніки радара знаходилася як раз у місті Ковилкіно.

Загоризонтна РЛС 29Б6 "Контейнер" входить до системи розвідки та попередження про повітряно-космічний напад. Перший зразок РЛС "Контейнер" був споруджений у Мордовії у 2000-2002 роках.