Вагнерівців з «Африканського корпусу» перекинуть до Бєлгородської області РФ - ISW

Російське військове командування готує передислокацію до Бєлгородської області деяких колишніх військовослужбовців "групи Вагнера", що служили в "Африканському корпусі".

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ISW

Як зазначається, інсайдерське джерело 15 квітня повідомило про невиконання генерал-лейтенантом Головного управління військової розвідки РФ Андрієм Авер'яновим термінів для створення підконтрольного міноборони РФ "Африканського корпусу".

З цієї причини джерело повідомляє про підготовку російською владою передислокації невизначених загонів "Африканського корпусу" з Африки до Бєлгородської області.

"Поточні зусилля "групи Вагнера" з набору персоналу для своєї діяльності в Африці насправді спрямовані на набір персоналу для розгортання у Бєлгородській області. Російські солдати "Африканського корпусу" прибули до Нігеру 12 квітня, наразі невідомо, чи це угруповання повністю припинить діяльність в Африці, чи в район українсько-російського кордону будуть передислоковані лише деякі загони "Африканського корпусу", - йдеться у звіті.

Читайте також: У Білорусі «вагнерівці» підготували ще одну групу бойовиків для диверсій в Україні - Центр нацспротиву

Аналітики оцінили, що російські війська наразі використовують дефіцит засобів української сторони для досягнення незначних тактичних успіхів. Така ситуація склалася внаслідок відсутності допомоги США у галузі безпеки.

ISW зазначає, що здатність українських військ відбивати російські наступальні операції на сході країни погіршилася через нестачу матеріальних засобів та, ймовірно, продовжить погіршуватися у найближчому майбутньому, якщо затримки з наданням безпекової допомоги США триватимуть.

Як повідомлялося, російські війська проводять щонайменше три операції на оперативному рівні на трьох напрямках на сході України.