Ворог атакував дроном цивільну вантажівку на Сумщині, водій загинув

Фото, відео

Ворог атакував дроном цивільну вантажівку на території Краснопільської громади Сумського району, водій загинув.

Про це повідомили у Фейсбуці прокуратури в Сумській області, передає Укрінформ.

"Ворог атакував дроном цивільну вантажівку, водій загинув - прокурори документують наслідки", - йдеться у повідомленні.

Як згодом повідомили в офіційному Телеграмі Управління ДСНС у Сумській області, рятувальники ліквідували пожежу, яку спричинив ворожий удар, завданий по вантажівці.

"14 квітня до рятувальників надійшло повідомлення, що внаслідок атаки ворожого дрона спалахнув цивільний вантажний автомобіль в одному із прикордонних населених пунктів Сумського району. До місця події негайно прибули співробітники ДСНС та оперативно ліквідували пожежу", - повідомили у ДСНС.

За процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури проводиться досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднані з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

За даними слідства, 14 квітня 2024 року близько 8:00 год, застосовуючи заборонені міжнародним правом методи ведення війни, окупанти на території Краснопільської громади Сумського району скинули з дрона вибухівку на цивільну вантажівку. Водій транспортного засобу загинув.

Читайте також: Росіяни вночі та зранку обстріляли шість громад на Сумщині

Як повідомляється, прокурори у взаємодії з іншими правоохоронцями документують наслідки обстрілів. Досудове розслідування здійснює УСБУ в Сумській області.

Як повідомляв Укрінформ, у Сумській області від початку цього року загинули внаслідок російських обстрілів 35 жителів, ще 79 зазнали поранень.

Фото: Сумська облпрокуратура