Україна не причетна до жодних збройних провокацій на території окупованої Росією ЗАЕС - Юсов

Україна не причетна до жодних збройних провокацій на окупованій ЗАЕС, а імітаційні удари РФ по території станції є постійною практикою окупантів.

Як передає Укрінформ, про це заявив представник ГУР МОУ Андрій Юсов у коментарі "Українській правді".

"Україна не причетна до жодних збройних провокацій на території незаконно окупованої Росією ЗАЕС. Держава-агресор вкотре наражає на небезпеку ядерний об'єкт, цивільне населення та навколишнє середовище всієї Європи. Російські удари, зокрема, імітаційні, по території української атомної станції, як і розміщення там військ та озброєння, мінування об'єктів ЗАЕС давно вже є відомою та постійною злочинною практикою окупантів», - зазначив Юсов.

Він наголосив, що Росія має вивести війська з усіх об'єктів ЗАЕС, лише це дозволить відновити дотримання усіх необхідних міжнародних норм та контролю над важливим об'єктом атомної енергетики.

Читайте також: Експерти МАГАТЕ підтвердили, що росіяни ведуть обстріли з території ЗАЕС

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) заявило, що на території Запорізької АЕС зафіксували вибух дрона.

Раніше МАГАТЕ повідомило, що йому відомо про повідомлення та фотографії, пов'язані з присутністю російських військових та техніки всередині одного з машинних залів Запорізької АЕС, однак присутнім на станції експертам агентства не дають повний доступ до всіх зон ЗАЕС.