На Луганщині армія РФ знову обстріляла Невське

У Луганській області під російськими обстрілами знову опинилось Невське.

Про це у Фейсбуці повідомляє Луганська обласна державна адміністрація, передає Укрінформ.

«Противник не атакував на Куп’янському напрямку, проте був досить активним на Лиманському. Епіцентри бойових дій - Білогорівка та Терни, які розташовані південніше Невського. Білогорівку росіяни штурмували, маючи підтримку авіації. Українські військові тримають позиції. Вогонь окупанти відкривали в бік Невського», - заявив начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

Як ідеться в повідомленні, вчора у Кремлі був уведений в дію указ, що передбачає призов чоловіків від 18 до 30 років.

Примусові заходи, зокрема охоплять тимчасово захоплені території України і триватимуть до 15 липня. Умовна квота призову - 150 тисяч осіб, які не перебувають у запасі, хоча кожен регіон уже має завищену рознарядку.

У так званій «ЛНР» ці заходи неофіційно розпочалися ще до завершення незаконних «виборів президента РФ».

Читайте також: На фронті за добу - 53 зіткнення, авіація ЗСУ завдала 11 ударів по ворогу

Також, як повідомляє обласна адміністрація, загарбники визначили критерії «націоналізації» житла, яке тривалий час перебуває без господарів.

«По-перше, квартиру або будинок можна «віджати» з міркувань безпеки - це універсальний варіант. Також загарбники перевірятимуть житло, дані про власність якого не внесені до російського реєстру. Ще один обов’язковий критерій - відсутність боргів за комунальні послуги», - зазначили в ОДА і нагадали, що після виявлення такого житла і публікації інформації про нього господарям надаватимуть 30 діб, аби особисто заявити про себе.

Як повідомляв Укрінформ, жителям тимчасово захоплених Лисичанська й Сєвєродонецька пропонують за 100 тисяч російських рублів свідчити про злочини, які начебто здійснили українські військові.

Фото ілюстративне