Загарбники посилили наземний тиск на Білогорівку - Лисогор

Російські загарбники посилили наземний тиск на Білогорівку Луганської області, українські війська за добу відбили декілька спроб штурмів.

Про це повідомив начальник Луганської ОВА Артем Лисогор у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Посилено наземний тиск на Білогорівку, де наші військові відбили декілька штурмів ворога. Загарбники атакували там за підтримки авіації. Вдарили також по території Серебрянського лісу. Порівняно з останніми днями присутність російської авіації значно збільшилася у смузі нашої відповідальності", - зазначив Лисогор.

За його словами, під мінометним і артилерійським вогнем опинилися Білогорівка, Невське та населені пункти навколо, загалом зафіксовано щонайменше 87 обстрілів з боку російських військ.

Очільник ОВА зауважив, що тим часом у так званій "ЛНР" очікують "відмашки", щоб розпочати посилену примусову мобілізацію. "Призову підлягатимуть ті, хто отримав паспорти РФ. Їм збираються обмежити виїзд на територію РФ. А тих, хто вже перетнув російський кордон, але не став там на військовий облік, очікує значний штраф. Для початку сума становитиме 200 тисяч рублів", - зазначив Лисогор.

Читайте також: Загарбники почали «розпродаж» майна українців на окупованій Луганщині - правозахисники

Він також поінформував, що у Новопсковській громаді окупанти два роки не можуть відновити автобусне сполучення між населеними пунктами і в самому Новопскові.

"До повномасштабного вторгнення перевізники працювали за графіком. Наразі, щоб дістатися лікарні або оформити соціальні послуги, населення змушене вдаватися до послуг таксистів або йти пішки", - констатував глава ОВА.

Як повідомлялося, за даними Генштабу ЗСУ, минулої доби на Лиманському напрямку українські війська відбили 14 атак загарбників у районах населених пунктів Білогорівка Луганської області, Терни та Спірне Донецької області, де ворог намагався прорвати оборону ЗСУ.