Армія РФ уночі трьома ракетами вдарила по Мирнограду, десятеро поранених

Фото

Російські війська вночі трьома ракетами вдарили по Мирнограду на Донеччині, десятеро людей поранені, трьох з них госпіталізували.

Про це повідомив виконувач обов'язків Мирноградської міської військової адміністрації Юрій Третяк, передає Укрінформ з посиланням на Суспільне.

«Три ракетних влучання. Три воронки в одному місці в радіусі 20 метрів. Сильно пошкоджені десять житлових багатоповерхових будинків. Один під'їзд дев'ятиповерхівки має пошкодження такі, що для житла непридатний, потребує капітального відновлення», - сказав Третяк.

Також, за його інформацією, через ракетний удар була відключена котельня. Без опалення залишились 2088 абонентів. Наразі ремонтні бригади вже частково відновили подачу тепла.

Читайте також: ППО вночі знищила 35 із 39 дронів-камікадзе, якими атакувала РФ

Крім того, пошкоджень зазнала теплотраса та колектор. Фахівці встановлюють ступінь пошкоджень та необхідні ремонтні роботи.

«Поранення дістали десять осіб цивільного населення - це мешканці будинків. Госпіталізували трьох людей, одного з них до Покровська. Іншим надали медичну допомогу, лікуватись будуть амбулаторно», - поінформував Третяк.

Водночас начальник Донецької ОВА Вадим Філашкін повідомляє у Фейсбуці, що всього за добу росіяни 11 разів обстріляли населені пункти Донеччини.

За його словами, по Мирнограду росіяни випустили три ракети С-300 - там поранені щонайменше дев’ять людей, у тому числі підліток, пошкоджені дев’ять багатоповерхівок і 27 автівок.

Окрім того, Філашкін додав, що у Покровському районі в Очеретиному поранено людину, у Желанному пошкоджені два будинки і нежитлова будівля. Добропілля зазнало атаки «Шахедами» - пошкоджені дві адмінбудівлі та два приватні будинки.

У Краматорському районі у Тернах Лиманської громади повторно пошкоджені декілька приватних будинків. Під вогнем опинилися околиці Костянтинівської громади.

Начальник ОВА інформує, що у Бахмутському районі, у Торецьку, пошкоджені дві багатоповерхівки і адмінбудівля, у Залізному - дві двоповерхівки. У Часовоярській громаді пошкоджені дев’ять приватних будинків, дві багатоповерхівки і промислова будівля. У Сіверську пошкоджені будинок і дві нежитлові будівлі.

Він також наголосив, що з лінії фронту евакуйовано 134 особи, у тому числі 23 дитини.

Як повідомляв Укрінформ, російські війська протягом дня 9 березня обстріляли з артилерії низку населених пунктів Донецької області. Зокрема внаслідок удару по Часовому Яру загинув 46-річний чоловік.

Фото: Вадим Філашкін / Фейсбук