Білоруське і російське підприємства не змогли узгодити ціну на деталі до «Градів» - розвідка

Білоруське та російське підприємства не змогли узгодити ціну на виготовлення деталей до реактивних систем залпового вогню "Град".

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Підприємства Росії та її сателіта Білорусі не дійшли згоди щодо вартості деталей і вузлів до РСЗВ "Град".

Згідно із контрактом, білоруський підрядник, ВАТ "Волатавто", має поставити 250 одиниць необхідної для виробництва та ремонту РСЗВ "Град" продукції російському замовнику - ЗАТ "Спеціальне конструкторське бюро".

Йдеться, зокрема про рами, основи, напрямні труби, люльки та інші елементи бойових машин.

Як підкреслили у ГУР, суперечка виникла під час зустрічі, коли делегація "Волатавто" презентувала папери з розрахунками - вартість окремих видів білоруської продукції перевищувала очікувану росіянами на 500-600%.

"Після напружених переговорів білоруси провели додаткову калькуляцію та знайшли "вихід" для здешевлення: виробляти складові елементи будуть субпідрядники, які не мають відповідних ліцензій. Це означатиме зниження якості продукції, а отже - підвищені ризики використання зібраних із таких деталей та вузлів РСЗВ "Град", - зазначили у розвідці.

Читайте також: Швейцарія підтримала 13-й пакет санкцій ЄС проти Росії

Як нагадали в ГУР, обидва підприємства перебувають під дією міжнародних санкцій.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки заявляє, що російська оборонна промисловість значно збільшила обсяги виробництва минулого року, але не здатна повністю задовольнити потреби військових операцій проти України.