Повітряні сили за два роки великої війни здійснили понад 18 800 вильотів

За два роки великої війни Повітряні сили Збройних сил України здійснили понад 18800 вильотів, із них 7800 – на вогневе ураження, 8900 – на авіаційне винищувальне прикриття.

Як передає Укрінформ, про це командувач ПС ЗСУ Микола Олещук повідомив у Телеграмі.

«Зафіксувати статистику нашої «воєнної рутини» непросто, адже оновлюється вона практично щогодини. Оновлюється російськими А-50-ми та «сушками», іранськими «шахедами» та «непереможними ракетами», ворожими пунктами управління, крейсерами, підводними човнами та цілими штабами флоту...», - наголосив він.

За цей час ПС провели десятки блискучих операцій, загалом у взаємодії із Силами оборони України знищено: 1905 ракет різних типів, серед них - 43 балістичних та 25 аеробалістичних – Х-47М2 «Кинджал», 4844 ударних дрони та 7660 БПЛА оперативно-тактичного рівня; 340 літаків; 325 вертольотів.

Читайте також: ГУР повідомило подробиці збиття російського літака А-50У

Олещук зауважив, що поки українські пілоти здійснюють вильоти на радянській техніці. «Проте ми чекаємо і активно працюємо над тим, аби найближчим часом до битви врешті долучились F-16», - наголосив він.

Як повідомляв Укрінформ, Україна переходить на літаки F-16 в екстреному порядку, як це не робила жодна країна у світі, і очікує на їх прибуття якомога швидше.

Фото ілюстративне / Фото: Генштаб ЗСУ