Роспропаганда намагається дискредитувати спецпідрозділ Kraken - ЦПД

Кремлівські пропагандисти поширюють фейкову інформацію про нібито причетність спецпідрозділу Kraken до загибелі жителів села Петропавлівка Харківської області.

Як передає Укрінформ, про це Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони повідомив у Телеграмі.

Згаданий фейк шириться ворожими телеграм-каналами.

Пропагандисти намагаються переконати, буцімто не російські військові, а бійці спецпідрозділу Головного управління розвідки Міністерства оборони України розстріляли цивільних. Підставою для вбивства нібито послужила відмова громадян відповідати на «націоналістичне вітання».

За словами пропагандистів, сталося це на одному з блокпостів недалеко від ферми в Петропавлівці, де військові нібито зупинили автомобіль, у салоні якого перебували троє людей.

Читайте також: Зеленський подякував спецпідрозділу Kraken за виконання надскладних завдань

У ЦПД зазначають, що насправді в авто влучив російський дрон-камікадзе. Унаслідок ворожого влучання двоє людей загинули, ще одна дістала поранення.

«Мета рашистів - демонізувати українських військових та дискредитувати спецпідрозділ KRAKEN ГУР МО України», - зауважили в Центрі.

Як повідомляв Укрінформ, близько 16:50 20 лютого запущений росіянами дрон-камікадзе влучив у цивільний автомобіль на території села Петропавлівка Куп’янського району - загинули двоє робітників місцевої ферми, дружина одного з них дістала поранення.

Фото: ГУР МОУ