Командувач Нацгвардії відвідав на сході позиції бійців

Фото

Командувач Національної гвардії Олександр Півненко відвідав на східному напрямку підрозділи, які тримають оборону вздовж лінії фронту.

Про це Півненко повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Мав нагоду безпосередньо на позиціях поспілкуватися та вручити заслужені нагороди бійцям, які стійко тримають визначені рубежі, тримають під постійними обстрілами, під постійним натиском ворога, вдень і вночі за будь-якої погоди», – зазначив він.

За даними командувача, лише від поточного тижня бійці бригад «Буревій», «Азов», «Рубіж» і «Хартія» й інших підрозділів та загонів спецпризначення Нацгвардії, які виконують завдання у складі Сил оборони на Купʼянсько-Лиманському напрямку, зокрема у Кремінських лісах, і на Бахмутському напрямку, знищили вже понад пів сотні одиниць ворожої техніки.

Читайте також: Командувач Нацгвардії відвідав звільнених з полону військових, які проходять реабілітацію

Так, за неповні три дні нацгвардійці позбавили російських загарбників ще дев'яти танків, 17 бойових машин піхоти й понад 30 одиниць іншої бронетехніки, яку ворог використовував для штурмів та переміщення свого особового складу.

«Навіть за таких складних умов завдають ворогу непоправних втрат у живій силі, знищують склади та логістику. Це неабияка сила духу, професійна майстерність кожного бійця і командира, які дають нам змогу вистояти», – зауважив Півненко.

Читайте також: Командувач Нацгвардії перевірив готовність мобільних вогневих груп на півдні

Він особисто вручив, а також передав командирам для бійців 300 медалей і нагрудних знаків. Крім того, обговорив із командирами питання забезпечення підрозділів і налагодження логістичних шляхів, вдосконалення управління боєм, застосування різних видів безпілотників, новітніх технологій радіоелектронної боротьби та розвідки.

Як повідомляв Укрінформ, за минулий тиждень аеророзвідники Нацгвардії знищили 30 ворожих танків.