У Генштабі назвали переваги оновленої САУ «Богдана»

Фото

У Генеральному штабі Збройних сил України повідомили про переваги оновленої самохідної артилерійської установки калібру 2С22 «Богдана».

Як передає Укрінформ, про це Генштаб повідомляє у Фейсбуці.

«Попри постійні обстріли російського агресора, українські виробники не лише налагодили серійний випуск дуже необхідних війську 155-мм САУ 2С22 «Богдана», але й продовжують постійно їх покращувати. За відгуками артилеристів щоразу вносяться зміни в конструкцію. Це не лише покращує бойову ефективність «Богдани», але і робить використання САУ більш комфортним та зручним для екіпажу», - ідеться в повідомленні.

За словами артилеристів, «Богдана» зразка 2022 року і ті машини, які отримуються зараз, відрізняються кардинально.

Щодо бойової ефективності, то українська самохідна установка також гідно зарекомендувала себе.

«На старій радянській «Мста-Б» на розігрів ствола та пристрілку ми витрачали зазвичай два постріли, і лише третій йшов в ціль. Це за умови, якщо старі радянські снаряди не підведуть, - то з «Богдани» нам, як правило, треба лише перший снаряд на прогрів ствола, другий і подальші вже летять точно в ціль», - заявив командир батареї.

Як зауважили у Генштабі, великим плюсом є українське виробництво самих гармат, адже під час запеклих боїв кожна гармата батареї могла випускати по 100 і більше снарядів на день, згадують артилеристи. Можливість швидко замінити зношений ствол в умовах настільки інтенсивної бойової роботи є солідним плюсом української САУ.

Читайте також: Міноборони розраховує на створення спільних зі Штатами підприємств ВПК

Як повідомляв Укрінформ, українські зброярі посилено працюють над модернізацією та виробництвом чималої лінійки озброєння та військової техніки.