Німеччина передала черговий пакет військової допомоги Україні

Німеччина передала Україні чергову партію військової допомоги, в яку ввійшли броньована техніка, боєприпаси, зокрема ракети, та інше.

Перелік оприлюднено на сайті федерального уряду, передає Укрінформ.

Нова поставка включає 24 бронетранспортери (раніше вже було передано стільки ж), 4 автомобілі багатоцільового призначення на гусеничному ходу Bandvagn 206 (BV206) (раніше ЗСУ отримали таких 69), 1 мостоукладальник BIBER із запчастинами (вже використовуються 14 одиниць), 3 танки для розмінування WISENT 1 (загалом Україна має таких 19) і 14 спецпристроїв на танки для розмінування (раніше було передано 11).

Читайте також: Німеччина і Польща непохитні у підтримці України - Бербок

Окрім того, пакет містить ракету для системи ППО IRIS-T, понад тисячу артилерійських боєприпасів калібру 155 мм, систему проти морських мін, систему відеоспостереження Satcom (загалом таких надано 2 одиниці), 4 автомобілі для прикордонної служби (на додачу до 248), 450 ланцюгів протиковзання (на автомобілі) та 194 тисячі індивідуальних пайків харчування.

У нещодавньому інтерв’ю міністр оборони ФРН Борис Пісторіус заявляв, що Німеччина чи не щодня передає в Україну партії допомоги, навіть невеликі, щоб забезпечувати безперервну підтримку.

Як повідомлялося, 17 січня Німеччина передала черговий пакет військової допомоги Україні.