Нацгвардійці у січні знищили понад 100 російських танків

Військові Національної гвардії України (НГУ) з початку року загалом знищили вже понад 100 танків, з них за минулий тиждень – 38.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» сказав речник НГУ Руслан Музичук, передає кореспондент Укрінформу.

«З початку року більше 100 одиниць техніки, а саме танків, знищили гвардійці. Минулого тижня це було 38 одиниць. Разом з цим ми бачимо, що знищується і інша важка техніка, автотехніка тощо», - зазначив він.

За словами Музичука, по Лиманському і Куп’янському напрямках за останні тижні РФ наростила застосування своєї бронетехніки, там тривають, зокрема, і позиційні бої. Відповідні заходи для того, щоб протидіяти такій кількості техніки, вживаються постійно.

«У цілому щодо загальної ситуації, то протягом доби відбулося 70 боєзіткнень, майже половина з них - це Авдіївський напрямок і район Мар’їнки. Інтенсивність, з якою ворог намагається штурмувати наші позиції, досить велика», - зауважив Музичук.

Читайте також: Сили оборони знищили на лівому березі Дніпра два ворожі човни та два дрони-розвідники

Він поінформував, що на Бахмутському напрямку ворог намагається здійснювати просування до навколишніх сіл, витісняти наші підрозділи. Противник застосовує тут всі наявні засоби і намагається завдавати удари.

Як повідомлялося, на Авдіївському напрямку нацгвардійці знищили новітній російський танк «Прорив» вартістю 4,5 млн доларів.

Фото ілюстративне